Последните избори показаха, че машинното гласуване има своята безспорна значимост. Страшно

...
Последните избори показаха, че машинното гласуване има своята безспорна значимост. Страшно
Коментари Харесай

Демерджиев: Толкова много надраскани бюлетини като у нас, има само в Третия свят

Последните избори демонстрираха, че машинното гласоподаване има своята безспорна значимост. Страшно моного нередовни бюлетини имаше при последното гласоподаване, тъй като още веднъж бяха върнати хартиените бюлетини. Това би трябвало да бъде избегнато.

Това разяснява пред бТВ някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

Впечатлението ми обаче за тези избори, които предстоят е, че и комисията, и държавното управление изостават с графика по нужните дейности, с цел да се обезпечи нужната сигурност на вота, разяснява той.

Ако се спазят всички правила и условия, машинното гласоподаване протича безпроблемно и подсигурява справедливи резултати, уточни той.

Надрасканите бюлетини и протоколи в подобен мащаб, какъвто е у нас, за страдание, се следи единствено в страни от Третия свят и това е резултат от незаконна активност, която би трябвало да бъде преследвана по някакъв метод. За страдание тя не започнва като незаконна активност, а като промени на разпоредбите всякога в изборния развой. Винаги преди избори се основават нови прави. Това е нещо, което не е добра процедура, нещо, което да затрудни органите, които се борят с изборинте измами и нещо, което да подкрепи тези, които провеждат изборните измами, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР